TENIS | Andrei Voican a devenit campion al României la început de an

Publicitate

Ionuț Parghel

Început perfect de an pentru una dintre marile speranțe ale tenisului dâmbovițean! Andrei Voican, sportiv legitimat la CS Târgoviște, a devenit, ieri, campion al României la Under 14, în cadrul Naționalelor de iarnă, desfășurate la București. Elevul lui Pompiliu Nedelcu și-a adjudecat trofeul pus în joc după ce l-a învins în finală pe Mihai Lungu (CSM Oradea), cu scorul de 7-5, 6-1.

Ocuparea locului de onoare la aceste Naționale l-a dus pe Voican să devină primul campion al Dâmboviței din 2018. De aseamenea, în proba de dublu unde a făcut pereche cu bucureșteanul Alin Fătu, a ocupat locul al treilea. Câștigarea titlului național l-a mulțumit în totalitate și pe antrenorul său, Pompiliu Nedelcu, cel care îl antrenează de la vârsta de 7 ani. “A fost cel mai bun la acest concurs. A dominat total întreaga competiție, iar primul loc este unul meritat pentru el. Cel mai mult mă bucur  că a câștigat toate meciurile în doar două seturi. La câte a arătat se poate spune că este o mare speranță a tenisului dâmbovițean”. Noul campion al Dâmboviței a primit felicitări și de la Sorin Erlic, coordonatorul secției de tenis a Clubului Sportiv Târgoviște. “Un tenismen care poate avea un viitor mare. Are rezultate foarte bune în ultimul timp, iar acest lucru confirmă că e un sportiv  ce poate ajunge sus. Îi felicit atât pe el, cât și pe antrenorul său, Pompiliu Nedelcu și le doresc mult succes la următoarele concursuri”.

Component al lotului național U14

Andrei Voican a demontrat și anii trecuți că este un puști de viitor în tenisul dâmbovițean. Până la titlul din această iarnă, acesta a fost dublu campion al României la U12, a câștigat Selecția Națională U12, iar în toamna anului trecut s-a impus la Selecția Națională U14. De asemenea, Voican este component al lotului național U14, la fel cum a fost și la U12. Săptămâna viitoare, tenismenul de la CS Târgoviște va participa la turneul internațional “Les Petits AS Mondial Lacoste”, găzduit de localitatea Tarbes, din Franța.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!