Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, la Daejeon International Play Festival în Coreea de Sud

Publicitate

Între 13 și 22 septembrie, echipa Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște se va afla într-un turneu artistic în Coreea de Sud, la a 14-a ediție a Daejeon International Play Festival.

Aici va fi prezentată producția „Micul prinț”, un spectacol gândit asemenea unui happening, dar în prim-planul turneului se va afla one-man show-ul „Echilibru fragil” cu Mircea Silaghi, coproducție realizată de teatrul târgoviștean împreună cu François Jacob Company.

„Actuala variantă a spectacolului poartă semnătura actorului Mircea Silaghi și este dedicată memoriei regizorului francez François Jacob. Spectacolul are la bază texte ale autorului de origine franceză Jean Genet, care a reușit să redea, în operele sale, abisul sufletului uman, acolo unde se dau cele mai grele lupte între cei mai de temut demoni, care atacă frumusețea, moralitatea, credința în Bine, în existența unui scop suprem… «Echilibru fragil» subliniază însă că salvarea există chiar și pe marginea prăpastiei… sau mai ales acolo”, anunță reprezentanții teatrului de la Târgoviște.

Acest turneu care unește două texte valoroase, două texte ce propun mari teme existențiale, este al șaselea pe care Teatrul Tony Bulandra Târgovişte îl întreprinde în Coreea de Sud, ca urmare a Memorandumului semnat între două instituții, Teatrul Tony Bulandra Târgovişte și Korean Theater Association.

Totodată, în timpul turneului întreprins în perioada 13 – 22 septembrie 2023, conducerea teatrului târgoviștean va avea o întâlnire cu directorul Direcției de Cultură a orașului Seul, Hyungjong Song, cu JeungWoo Son, președinte al Korean Theater Association și, nu în ultimul rând, cu Ambasadorul României în Coreea, Excelența Sa Cezar Manole, în vederea organizării de expoziții de pictură și workshop-uri.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!