Teatrul târgoviștean își redeschide porțile de Ziua Culturii Naționale. Surprize inedite după pauza impusă de pandemia de COVID

Publicitate

După cum v-am anunțat deja, din 15 ianuarie 2021 Teatrul Tony Bulandra își redeschide porțile după o lungă perioadă de pauză, cauzată de pandemia de COVID-19, timp în care teatrul a fost aproape de fani prin rubrica ”Virus teatral” de pe pagina de facebook a instituției, sau, în vară, cu spectacole jucate în aer liber, la Curtea Domnească.

Ei bine, din 15 ianuarie, Teatrul Tony Bulandra își va începe stagiunea cu un spectacol special.

Fiind Ziua Culturii Naționale, data nașterii marelui poet național Mihai Eminescu, la Târgoviște vor fi prezenți marii actori Maia Morgenstern și Mihai Bodochi în spectacolul ”Eminescu – Oglinzi”, un spectacol inedit în care se va citi din ”Cezara”, proza mai puțin cunoscută poate a poetului nepereche.

Totuși, conducerea Teatrului a anunțat astăzi că actorii au pregătit mai multe surprize iubitorilor artelor spectacolului. Astfel, într-o acțiune inedită ce va avea loc pe străzile orașului: actorii teatrului vor purta costume speciale și le vor recita trecătorilor versuri de-ale lui Eminescu.

”Toți actorii teatrului vor fi costumați adecvat și vor avea niște trompete sau tromboane, vor merge pe străzi și celor pe care îi întâlnesc în orașul Târgoviște, prin Centrul vechi, prin parcuri, prin magazine, pe oriunde îi întâlnesc, le vor șopti la ureche versuri de-ale lui Eminescu. Aceste trompete au fost făcute de o lungime de doi metri, deci distanțarea va fi respectată.

Cei de la Ministerul Culturii ne-au comunicat să proiectăm portretul lui Eminescu pe clădire, să ținem speech-uri, dar cred că prin această acțiunea a noastră îi vom emoționa mai tare pe iubitorii de cultură”, a precizat astăzi, în conferință de presă, managerul teatrului, regizorul MC Ranin.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!