,,Taxată” dur de comisarii Gărzii de Mediu! Societate din Dâmbovița, amendată usturător după ce a ars tone de deșeuri

Publicitate

O societate comercială din județul Dâmbovița a fost ,,taxată” drastic de comisarii Gărzii de Mediu, după ce eliminat prin ardere tone de deșeuri. În urma celor constatate, societatea a fost amendată 50.000 de lei pentru abandonarea și eliminarea deșeurilor prin ardere.

,,Urmare a unor sesizări primite la sediul GNM CJ Dâmbovita cu privire la arderea deșeurilor de către o societate, o echipă de comisari s-a deplasat în teren, la sediul societății în cauză, unde, au constatat următoarele:

– pe un teren adiacent societății a fost identificată o persoana fizică care elimina prin ardere deșeuri provenite din activitatea societății.
– au fost identificate mai multe vetre de foc și resturi rezultate de la arderea deșeurilor.
– de asemenea au fost identificate cantități însemnate de deșeuri de diferite categorii, abandonate pe același teren.

Pentru cele constatate si consemnate de comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița, s-a aplicat societății generatoare de deșeuri, o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei pentru abandonarea deșeurilor și a fost întocmită plângere penală pentru eliminarea deșeurilor prin ardere, conform OUG 92/ 2021 privind regimul deșeurilor cu completări și modificări ulterioare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!