Târgul Meșterilor Populari, de 20 de ani, la Târgoviște, în cadrul Zilelor Cetății

Publicitate

De 20 ani, la Târgoviște, de Zilele Cetății, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează unul dintre cele mai colorate, inedite și așteptate evenimente devenit emblematic pentru instituție și pentru județul nostru.

Și anul acesta Târgul meșterilor populari a adus la Târgoviște zeci de meșteri din toate colțurile  țării, cei care păstrează și duc mai departe arta meșteșugurilor românești, dar și tradițiile.

Că, nu-i așa, suntem cetățeni europeni, dar ce frumoase meșteșuguri și tradiții am moștenit de la De această ediție a Zilelor Cetății, Târgul Meșterilor Populari este găzduit de Parcul Chindia,

Au fost invitați o serie de meșteri populari care ilustrează meșteșuguri tradiționale cât mai variate: ceramică, pielărie, țesături, bijuterii, icoane pe sticlă, lemn și obiecte de cult etc. din zone etno-folclorice variate: Bucovina, Ardeal, Oltenia, Muntenia.

Turta dulce, bucuria copiilor de altădată, nu lipsește nici anul acesta, iar spectaculoasa ceramică de Korund se regăsește și ea în standurile Târgului.

Târgul Meșterilor Populari are loc în perioada 8-11 septembrie, între orele 10:00-22:00.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!