Târgoviștenii, solidari cu refugiații din Ucraina! De ieri, donații la cortul amplasat de Crucea Roșie în centrul Târgoviștei

Publicitate

De patru zile, românii privesc șocați la ceea ce se întâmplă la granița de nord, cu vecina Ucraina invadată de Rusia.

În tot acest timp, zeci de mii de oameni, femei, copii, bătrâni, au lăsat totul în urmă și au luat calea exilului spre România, Polonia, Ungaria, mulți dintre ei urmând să plece în alte țări, la familii sau rude.

De ieri, în Piața Tricolorului din Târgoviște Crucea Roșie Dâmbovița a amplasat un cort la care oamenii cu suflet mare vin în sprijinul celor care și-au lăsat în urmă casele și toată munca de o viață.

Așadar, în fiecare zi, între orele 10.00-14.00, dâmbovițenii care pot și vor pot aduce aici: alimente neperisabile; apă sau sucuri; produse de igienă și produse sanitare (săpun, șampon, pastă de dinți, periuțe); orice sumă de bani în numerar sau prin virament bancar direct pe site-ul https://crucearosie.ro/.

După mesajul transmis de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, astăzi președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a arătat susținerea față de refugiații Ucrainiei și a transmis mulțumiri dâmbovițenilor care au înțeles că se află în fața unei drame inimaginabile a poporului ucrainean.

”Cineva spunea că «Adevărata generozitate este să faci ceva bun pentru cineva care nu va afla niciodată despre asta». Să intri într-un magazin, iar persoana aflată în fața ta să aibă un coș plin de cutii de lapte praf și alimente și să o auzi spunând: «Pentru copiii refugiaților din Ucraina!» arată ce fel de oameni suntem. Să vezi zeci de oameni care, poate din puținul lor, au făcut în așa fel încât să trimită ceva sutelor de ucraineni fugiți din fața unui război absurd, arată din ce aluat suntem făcuți noi, românii.

Dragi dâmbovițeni, ceea ce faceți zilele acestea se numește OMENIE și tot ceea ce faceți, faceți cu inima curată. Pentru toate acestea VĂ MULȚUMESC! Mulțumesc celor care ați venit în Piața Tricolorului și ați donat în cadrul campaniei «Umanitatea nu are granite». Haideți să arătăm, încă o dată, că românii sunt alături de cei care au fugit din calea acestui război nedrept și care, mai ales ACUM, au nevoie de ajutorul nostru”, este mesajul transmis de șeful administrației județene.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!