Târgovișteanca Sorana Cîrstea străluceste din nou: Calificare în finala turneului WTA de la Strasbourg

Publicitate

Târgovișteanca Sorana Cîrstea (61 WTA)  strălucește din plin la turneul WTA de la Strasbourg! Dâmbovițeanca s-a calificat vineri după-amiază în finala turneului, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette, în semifinale. În disputa cu jucătoarea aflată pe locul 48 în lume, Sorana s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-2, după două ore și i minute de joc.

Finala de la Strasbourg va fi a doua pe care o va juca în această primăvara Sorana, după cea de la Istanbul, acolo unde a devenit învingătoare.

A fost un meci foarte dificil. Cred că atât eu, cât și Magda, am jucat foarte solid și foarte bine. Chiar dacă am pierdut primul set, am simțit că pot juca mai bine. Apoi, am încercat să fiu mai inteligentă pe teren și să găsesc diverse soluții pentru a ataca și pentru a fi în control, iar asta a funcționat.

Au fost destule schimburi lungi de mingi, viteza a fost mare, ambele am lovit puternic, iar atunci când lovești puternic nu e ușor să schimbi direcția.

Sunt foarte fericită. Am venit la Strasbourg fără să știu exact cum mă voi simți pe teren, nu aveam mari așteptări, așa că e un sentiment grozav să fiu în finală”, a spus Sorana, imediat după meciul cu jucătoarea din Polonia.

În ultimul act de la Strasbourg, Sorana Cîrstea va întâlni învingătoarea din partida Barbora Krejcikova (Cehia, 38 WTA) – Jule Niemeier (Germania, 216 WTA).

Pentru Sorana Cîrstea este a șasea finală WTA din carieră. A câștigat două trofee, la Tashkent (2008) și Istanbul (2021), iar acum are șansa de a reveni în primele 50 de jucătoare ale lumii.

Calificarea în finală este recompensată la Strasbourg cu un premiu de 13.224 de euro şi cu 180 puncte WTA. Campioana va primi 23.548 de euro şi 280 de puncte WTA.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!