Târgovișteanca Andreea Stângă s-a calificat cu HC Zalău în grupele Cupei EHF și a fost convocată în echipa națională de tineret a României. “Joacă din ce în ce mai bine”

Publicitate

2017 reprezintă un an de excepție pentru târgovișteanca Andreea Stângă! Singura handbalistă dâmbovițeană care activează pe prima scenă a handbalului românesc s-a calif08icat cu HC Zalău în grupele Cupei EHF.

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a reușit această performanță după ce a trecut în turul 3 preliminar, în dublă manșă, de Hypo Viena, cu scorul general de 59-43. Pe parcursul celor două jocuri, târgovișteanca de 19 ani și-a trecut numele pe lista marcatoarelor de trei ori. În ediția actuală a Cupei EHF, Andreea are patru goluri marcate, după ce a mai facut-o o dată în turul 2 preliminar, în fața celor de la Ankara Yenimahalle. De asemenea, în Liga Florilor, primul eșalon de handbal feminin românesc, dâmbovițeanca a contabilizat 6 reușite, în primele 12 etape.

După evoluțiile foarte bune din ultimele meciuri, târgovișteanca a fost convocată în echipa națională de tineret a României. Aceasta trebuie să ajungă la lot pe 27 noiembrie, după care alături de “tricolore” va merge într-un turneu de pregătire în Rusia. Convocarea la naționala de tineret și calificarea cu Zalăul în grupele Cupei EHF l-au bucurat nespus de mult pe tatăl său, Gabriel Stângă. “La fel ca ea trăiesc și eu din plin aceste momente. Joacă din ce în ce mai bine, iar acest lucru mă bucură foarte mult. E bine că a trecut în totalitate peste o accidentarea suferită nu cu mult timp în urmă. Convocarea la lotul de tineret nu a venit întâmplător. Ea e cea mai bună junioare de la Zalău. A prins mult încredere după ce a jucat minute bune în ultimele jocuri”. Andreea Stângă a ajuns la Zalău în vară, fiind transferată de la CSȘ Caracal.

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!