Târgoviștea va fi un șantier până la sfârșitul anului viitor. Află ce străzi din municipiu intră în reparații capitale

Publicitate

Vești bune pentru cetățenii municipiului Târgoviște! 30 de străzi din municipiul reședință de județ intră în reabilitare în perioada următoare, iar autoritățile locale dau asigurări că până la finalul anului viitor toate aceste investiții vor fi finalizate, iar infrastructura de drumuri va fi foarte mult îmbunătățită, mai ales că se va interveni în zone care până acum nu prea s-au aflat în atenția administrației locale.

În zilele următoare vor demara lucrările în teren pe străzile rămase neasfaltate din Cartierul Priseaca, iar primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, se pregătește să dea Ordinul de începere a lucrărilor și pentru alte artere rutiere care nu au mai văzut asfalt de multă vreme.

„Pe proiectul care vizează Priseaca, etapa a II-a, este vorba de diferențele de asfaltat din străzile Soarelui, Dâmboviței, Prisecii și pe străzile Înfrățirii, Stupilor, Teilor și Oilor, am semnat deja Ordinul de începere a lucrărilor, în câteva zile vor începe efectiv lucrările… Durata de execuție ar fi de 12 luni, potrivit contractului, dar eu cred că lucrările vor fi finalizate mai repede. De asemenea suntem în situația de a începe lucrările, cu Ordin de începere a lucrărilor semnat, și pe pachetul 4 de drumuri, este vorba de străzile Nicolae Filipescu (fosta Rodnei) și intrarea Teiș. De asemenea suntem în faza de achiziție de lucrări pentru încă o componentă de infrastructură, este vorba de Lotul I de străzi, care vizează străzile Tighina, Herța, Alexandru Ilie, Rovine, pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Bastionului, Maior Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu și Plevnei, ultimele două străzi sunt străzile din Cartierul Matei Voievod care au rămas nereabilitate pe proiectul anterior. Cu siguranță în acest an vom da Ordinul de începere a lucrărilor și pe aceste proiecte, probabil că undeva în iulie- august vor începe lucrările. De asemenea, s-a primit în cele din urmă avizul de la Ministerul Culturii și pentru un alt lot de străzi, este vorba de străzile Miron Costin, Plantelor, Pădurii, Nifon, Tudorică Popescu, Stolnicul Constantin Cantacuzino și Ileana Sărăroiu. Va fi lansată procedura de licitație de execuție probabil săptămâna viitoare și undeva în luna august vor începe lucrările și pe acest lot de străzi. Mai avem în momentul de față pregătit pentru proiectare un alt lot de străzi care vizează străzile Laura Stoica, Cronicarilor, Calafat, lot în privința căruia vom începe proiectarea și cred că undeva la jumătatea toamnei vom putea să fim gata și pe acest lot de străzi pentru a putea să începem efectiv lucrările. Discutăm de peste 30 de străzi pe care se va interveni anul acesta, cu lucrări finalizate cu siguranță, peste tot, în 2019. Ca și număr de proiecte, este cam cea mai mare intervenție pe zona de infrastructură care se realizează într-un singur an la nivelul municipiului Târgoviște. Rezolvăm astfel o serie de probleme ridicate de cetățenii din zonele respective, zone foarte populate, dar care până la acest moment nu au avut acces la o infrastructură de calitate”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!