Târgoviștea, pregătită de sărbătoare. Zilele Cetății încep pe 6 septembrie cu un program foarte variat

Publicitate

Zilele Cetății Târgoviște, sărbătoarea anuală a municipiului, evenimentul așteptat de târgovișteni și nu numai, vor debuta vineri, 6 septembrie.

Pentru prima zi de sărbătoare, organizatorii, Primăria Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra, alături de partenerii de la Consiliul Județean, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, Centrul Județean de Cultură, Biblioteca Județeană, Arhiepiscopia Târgoviștei, Complexul Turistic de Natație, au pregătit activități tradiționale, artistice și culturale, dar nici iubitorii sportului nu au fost uitați.

Astfel, pe 6 septembrie, la ora 9.00, va avea loc deschiderea Târgului negustorilor organizat de Primăria Municipiului Târgoviște în Parcul Chindia. Tot la acea oră și tot în Parcul Chindia, se va da oficial startul Festivalului-Concurs “Grădinile internaționale ale Targovistei”.

La ora 11, în spațiul special amenajat în scuarul Primăriei Târgoviște, se va deschide Salonul Editorial ”Ion Heliade Rădulescu”. Anul acesta participă 12 edituri din Dâmbovița și din țară. La aceeași oră și în același loc, scuarul Primăriei, se va deschide și Târgul de Anticariat.

Alături de cele două evenimente, va avea loc și deschiderea Standului Expozițional de promovare a obiectivelor turistice din Târgoviște  / Dâmbovița  –  organizat de B.P.P.C.D.T  în parteneriat cu Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească”. Locație: Scuarul Primăriei.

Pe parcursul întregii zile, de la ora 11.30 la ora 18, în cadrul expoziției ”Valori târgoviștene” găzduite de Primăria Târgoviște vor putea fi admirate costume populare, pictură, sculptură, ceasuri.

Tot Primăria Târgoviște va găzdui un eveniment de suflet: de la ora 13, va avea loc premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

La 16:00 va avea loc deschidere oficială a Târgului meșterilor populari organizat de Centrul de Cultură al Județului Dâmbovița – Locație: Parcul Mitropoliei.

Ca în fiecare an, de la ora 18, va avea loc mult-așteptata Paradă de Zilele Cetății Târgoviște, pe traseul Teatrul Tony Bulandra – B-dul Carol I – B-dul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Parcul Chindia.

Alături de Târgul meșterilor populari, pe scena special amenajată în Parcul Mitropoliei, va avea loc, începând cu ora 18.30, un concert de muzică populară, organizat de Centrul de Cultură al Județului Dâmbovița.

La ora 18:30, ne mutăm în zona ruine a Parcului Chindia pentru deschiderea oficială a festivalului ”Zilele Cetății Târgoviște”, urmată la ora 19, de concertul intitulat ”Ethos”, susținut de tenorul târgoviștean Vlad Miriță și Frații Cazanoi.

Prima zi de sărbătoare se va încheia cu rock. De la ora 20:30 – Concert Trooper în Parcul Chindia (zona ruine, iar de la ora 21:30 – Video mapping, spectacol de proiecție lumini pe Turnul Chindiei.

Activitățile sportive ale zilei de 6 septembrie sunt: ora 17.00 – Cupa Chindia la Fotbal – Turneul Cartierelor – Locație: Complexul Turistic de Natație

Ora 17.00 – Cupa Zilele Cetății la tenis de câmp: juniori și seniori – Locație: Parcul Chindia și Baza sportivă Vascony.

Așadar, de toate pentru toți chiar din debutul Zilelor Cetății Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!