Târgoviște: Una dintre cele mai moderne autogări din România prinde tot mai mult contur! Când va fi gata investiția impresionantă

Publicitate

Mai sunt câteva luni până când va fi gata prima autogară publică din municipiul Târgoviște construită după 1989!

O investiție impresionantă ce se construiește pe Calea Ialomiței, prima dintre cele trei autogări care fac parte din proiectul european de modernizare și schimbare radical a transportului public de persoane de la Târgoviște, inclusiv infrastructura sa.

”Investiția va fi una dintre cele mai moderne din România. Obiectivul presupune sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități”, a declarat astăzi primarul municipiului, Cristian Stan.

Celelalte două autogări sunt construite pe bulevardul Unirii și, respectiv, pe Șoseaua Găesti.

”Lucrările vor fi realizate până la finalul acestui an, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene”, a mai declarat edilul.

Noua autobază va avea o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

Vă reamintim că intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Lucrările la autogara de pe Calea Ialomiței au început în vara anului trecut.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!