Târgoviște: Transportul în comun va fi modernizat în curând! 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid ajung în oraș în această săptămână

Publicitate

Transportul în comun va fi modernizat în curând în municipiul Târgoviște! Primul lot de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid va ajunge în această săptămână în vechea cetate de scaun a Țării Românești.

Potrivit lui Cristian Stan, primarul Târgoviștei, pentru început, sosesc un număr de 11 mijloace de transport în comun, urmând ca până la finalul lunii martie să ajungă alte 17 autobuze, așa cum reiese din contractul de furnizare, semnat anul, trecut pe 28 aprilie.

“Primele 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor ajunge în oraș săptămâna aceasta!  Reamintim că între Primăria Târgoviște si Mercedes -Benz a fost semnat un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca în cursul lunii martie să fie livrate integral, iar în Târgoviște să dispunem de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene”, a transmis edilul pe Facebook.

Autobuzele sunt echipate cu:

– Senzori numărare călători;
– Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;
– LCD – 21.5″;
– Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare;
– Sistem comunicare audio-video sofer-calatori;
– Computer de bord;
– Echipament de vanzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;
– Validator dual;
– Modul comunicații autobuz-CAN;
– Terminal controlori;
– Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz);
– Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica;

Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fara TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate.

Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achizitionat în volume semnificative de catre operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!