TÂRGOVIŞTE: Soluţia autorităţilor pentru imobilele aflate în stare avansată de degradare

Publicitate

Primăria Târgoviște a finalizat prima etapă de identificare a clădirilor și terenurilor aflate în stare avansată de degradare, insalubre sau abandonate. Primarul Cristian Stan a anunțat că în următoarea ședință de consiliu local va propune majorarea cu 500% a impozitului pentru aceste imobile.

”Printre imobilele care vor fi supuse noului impozit, se numără și clădirea fostului restaurant Brotăcei, fostul sediu al Inspectoratului de Proiectări Județean, clădirea deținută de Compania Națională Poșta Română de pe strada Gării, terenul aferent fostei Case Dâmbovițene, dar și alte imobile aflate în stare de degradare și care reprezintă un pericol pentru cetățeni sau sunt adevărate focare de infecție.”

Edilul a precizat că toți proprietarii acestor clădiri au primit în prealabil somații, fără însă a lua măsurile necesare de reabilitare. Vă amintim că dbonline a scris despre aceste clădiri degradate, abandonate de zeci de ani și lăsate de izbeliște, deși se află în zone deosebit de atractive ale municipiului. Mai sunt în această situație numeroase alte imobile, printre care Casa D’Italia sau fostul Spital de Boli Infecțioase și sperăm să nu ajungă în aceeași situație fosta Judecătorie Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!