Târgoviște: Skatepark-ul ”Chindia”, investiție finanțată din bani europeni, se apropie de finalizare

Publicitate

Skatepark “Chindia”, primul de acest fel din Târgoviște, aproape de recepție!

Investiția, unică în oraș și finanțată din bani europeni, reprezintă un spațiu de relaxare cu multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness, spațiile verzi cu o suprafață de peste 3000 mp, o zonă de picnic și bănci inteligente, cu wi-fi și funcționalități de încărcare a dispozitivelor mobile.

Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și vă reamintim că a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

Potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, ”s-au amplasat deja elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodată, parcul este dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip «Fitness Urban» și «Street Workout», beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere”.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA) – aproape 300 mii euro, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

”Dincolo de vorbe, alături de investiția care vizează parcul de la UM Gară, iată că administrația locală târgovișteană derulează un alt alt proiect care are în vedere atât extinderea zonelor verzi din orașul nostru, cât și realizarea unui obiectiv de investiții destinat iubitorilor de sport și de mișcare în aer liber.

Putem putem aminti și faptul că, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o altă investiție pe fonduri europene, care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete, cu precizarea că a fost deja semnat contractul de finanțare aferent proiectului menționat”, a mai precizat primarul Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!