Târgoviște: Parcul din zona UM Gară, din apropierea Dâmbovița Mall, începe să prindă contur

Publicitate

Parcul din zona UM Gară, din apropierea Dâmbovița Mall, va deveni în curând un nou proiect de atracție al zonei. Aflat în plin proces de reamenajare, parcul începe să prindă contur. Infrastructura va fi modernizată complet, iar mai mult de atât, primii arbori din cadrul proiectului de amenajare au fost plantați.

Reamintim că, în zona Dâmbovița Mall, pe o suprafață de 16.481 mp, se construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca spațiu verde presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

”Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Sistemul automat de irigații este aproape finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”, a reamintit primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene.

Edilul dă asigurări că lucrările vor fi finalizate în această toamnă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!