Târgoviște: Marșul pentru Viață, la ediția a XIV-a

Publicitate

O nouă ediție a Marșului pentru Viață a avut loc la Târgoviște, cu o participare numeroasă.

Sub genericul „Construim împreună pentru viață!”, la cea de-a XIV-a ediție a Marșului pentru Viață au participat sute de tineri, studenți ai Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cuprinsul Eparhiei noastre, alături de preoții lor, elevi de la școlile din oraș, însoțiți de profesori de Religie, cărora li s-au alăturat și credincioși din Târgoviște.

De la Catedrala Mitropolitană, de unde a fost inaugurat Marșul cu o rugăciune rostită de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, sutele de participanți au mers apoi în procesiune prin centrul orașului.

În mesajul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că „apărăm, promovăm și susținem viața pentru că ea este valoarea supremă pe care se sprijină toate celelalte valori ale societății noastre, iar voi, dragi tineri, sunteți cei care veți purta pe umerii voștri destinul Europei și al României de mâine și conștientizați, cu deosebită responsabilitate, importanța acestui demers… Nimeni, niciodată, nu are dreptul de a o lua ori de a o restrânge sau de a impieta cumva asupra ei. Existența umană este o valoare inviolabilă pe care trebuie să o apreciem și să o sprijinim. Mai cu seamă trebuie să avem în vedere dreptul la viață al ființei umane nenăscute, aflată în pântecele matern, care nu se poate apăra singură și care are nevoie de ajutorul nostru”.

Marșul pentru Viață a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și de Asociația Studenți pentru Viață, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!