Târgoviște: La școală ca în junglă! Reacția ISJ Dâmbovița după ce un elev a fost atacat de colegul său cu un briceag chiar în sala de curs a unui liceu

Publicitate

Un elev de clasa a VII-a de la Liceul “Bălașa Doamna” din Târgoviște a fost, astăzi, atacat cu un cuțit de un coleg de clasă chiar în sala de curs, într-una dintre pauze. Cei doi s-au luat l-a ceartă și după câteva îmbrânceli, unul dintre ei a scos un cuțit din buzunar un briceag, cu care l-ar rănit pe colegul său în zona membrului inferior. Elevul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. În acest moment, acesta se află în afara oricărui pericol.

La scurt timp după incidentul grav, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin vocea inspectorului școlar județean Cătălina Homeghiu, a venit cu o reacție în acest sens. Șeful învățământului din Dâmbovița a transmis că în cadrul unității de învățământ unde s-a comis agresiunea, conducerea acesteia desfășoară o anchetă internă conform prevederilor Legii educației naționale. Mai mult de atât, CJRAE va sigura, prin consilierul școlar, activități de consiliere individuală a elevilor implicați și activități de prevenire a violenței prin grupul de acțiune antibullying constituit la nivelul școlii.

“În data de 27.09.2021, în jurul orei 1200, la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște, în pauza dintre orele de curs a avut loc un incident cu violență între doi elevi minori, clasa a VII-a. La solicitarea unui cadru didactic, la fața locului s-au prezentat un echipaj medical și unul de poliție. Din primele informații rezultă faptul că elevului agresat i-au fost acordate îngrijiri medicale, la acest moment fiind în afara oricărui pericol, aflându-se la domiciliu.

Organele abilitate de poliție efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Conducerea unității de învățământ desfășoară ancheta internă conform prevederilor Legii educației naționale 1/2021, cu modificările și completările ulterioare, Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, Statutului elevului și măsurilor privind organizarea procesului de învățământ din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

CJRAE Dâmbovița va asigura, prin consilierul școlar, activități de consiliere individuală a elevilor implicați, cu acordul părinților, precum și activități de prevenire a violenței prin grupul de acțiune antibullying constituit la nivelul școlii, din care fac parte atât cadre didactice, cât și reprezentanți ai elevilor, părinților și autorităților locale.

Este un incident regretabil, posibil generat și de diminuarea abilităților de relaționare ale elevilor în contextul pandemiei.

Inspectoratul școlar va verifica aplicarea legislației în vigoare, în funcție de constatările rezultate în urma anchetei interne a unității de învățământ”, se arată într-un comunicat IȘJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!