Târgoviște: Începe BABEL! Festivalul artelor spectacolului sau nouă zile cu toate FORMELE de artă

Publicitate

Câteva ore ne mai despart de startul celor nouă zile de festival de teatru, muzică și cultură la Târgoviște.

BABEL 2023 – o îmbinare incredibilă de artele spectacolului, un adevărat BABEL cultural – va avea loc anul acesta între 3 și 11 iunie.

Nu mai puțin 40 de spectacole și peste o sută de evenimente vor fi susținute de trupe și artiști din 32 de țări, printre care: Polonia, Irak, Coreea, Italia, Grecia, Republica Moldova, Franța, Scoția, Bulgaria, Kazahstan, Ucraina, România.

A 11-a ediție a Festivalului Artelor și Spectacolului BABEL are ca temă Formele, cele care vorbesc cel mai bine despre teatru și despre artă.

Evenimentele vor avea loc la Teatrul ”Tony Bulandra”, la Cinematograful Independența (care are acum o sală multifuncțională), dar și pe stradă, foarte aproape de publicul iubitor de nou, de frumos, de artă și de emoția transmisă de artă și artiști.

Anul acesta, organizatorii – Teatrul Tony Bulandra și Primăria Târgoviște – aduc momente inedite de circ, muzică de taraf, expoziții, ateliere, conferințe etc, tocmai pentru a fi cât mai aproape de public, de vârsta și de gustul artistic al fiecăruia.

Deschiderea oficială a Festivalului BABEL va avea loc la ora 14.

Primul eveniment va avea loc în foaierul Cinematografului Independența, unde are loc expoziția OPERELE COMPLETE ALE LUI W. SHAKESPEARE 400, expoziție de carte și SHAKESPEARE ȘI EPOCA SA, expoziție de gravuri şi stampe, în prezența lui Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare, Preşedinte al Fundaţiei William Shakespeare Craiova.

Apoi, programul va continua cu:

14:30 BABEL X, Documentar, Premiera, regia: Cornel Mihalache – Cinematograf Independența, 1h 38min

17:00 EU SUNT VÂNTUL, regia: Sorin Militaru, Teatrul Alexei Mateevici Chișinău – Casa Sindicatelor, 1h 10min

18:30 FORMAlități, expoziție de grafică şi pictură de Bogdan Constantin – Foaier TTB, 30 min

19:00 ARGONAUTAS, un spectacol de Mc Ranin, coproducție TTB & Korean Theatre Association – Sala Mare a TTB, 1h 30min

23:00 CLUBUL FESTIVALULUI – Berăria Vlad Țepeș

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!