Târgoviște: Grupul italian Beltrame, la primii pași organizatorici după preluarea COS. Informații despre angajări, salarii și repornirea activităților

103

După preluatea Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște de către grupul gigant italian AFV Beltrame, care mai deține în România combinatul de la Călărași – Donalam, liderul sindical al fostului COS, Gabriel Banu, a precizat – într-o postare pe Facebook – date despre derularea activității societății preluate acum de patronii italieni și despre salarizare.

Potrivit sindicalistului, care are ”răspunsuri  punctuale, direct de la sursă”, angajările în combinat au demarat în câteva compartimente (Laminoare, Resurse Umane, IT, Protecția Muncii, Achiziții, primitori-distribuitori, CTC, Asigurarea Calității etc.), iar ”în perioada imediat următoare vor fi făcute mai multe angajări, cu personal de mentenanță și tehnologic pentru operațiile necesare punerii în funcțiune a LPMici (n.n. secția Laminorul de Profile Mici). Personalul pentru sectorul ajustaj va fi angajat după obținerea certificarilor/autorizărilor/atestatelor fără de care nu se poate vinde materialul laminat. Acest lucru nu poate fi făcut decât după o campanie de laminare, adică să existe produsul finit”, mai spune Gabriel Banu.

Pe de altă parte, reponirea LPMici este ”preconizată în luna iulie, iar a oțelăriei – peste aproximativ 6 – 8 luni, întrucât trebuie adusă și montată noua instalație de desprafuire. Bine ar fi că totul să decurgă perfect și să reușim repornirea mai devreme”, a scris Gabriel Banu.

În ceea ce privește o serie de întrebări, pe care sindicalistul le-a primit în special de la foștii angajați ai COS, dar și spre știința celor care au depus CV-uri în vederea unei posibile viitoare angajări, ”salariile de încadrare a muncitorilor calificați sunt conform grilei atașate (n.n. vezi tabelul alăturat), cuprinse de la 1 – 7, în funcție de pregătirea profesională și complexitatea locului de muncă ocupat.

”Pentru șefi de tură/maiștri salariile de încadrare sunt cuprinse între 7 – 10, evident luându-se în considerare criteriile amintite mai sus.

La salariul de baza se adaugă: spor de noapte (25% din salariul de bază); spor pentru orele suplimentare efectuate peste programul normal de lucru (100% din salariul de bază); spor pentru orele lucrate în zilele de sărbătoare legală  (100% din salariul de bază);  spor de 00% din salariul de bază se acordă salariaților care vor lucra în perioadele: 24 decembrie ora 22.00 – 27 decembrie ora 6.00; 31 decembrie ora 22.00 – 2 ianuarie ora 6.00, prima zi de Paște ora 6.00 – a două zi de Paște ora 6.00”, a precizat Gabriel Banu.

Totodată, potrivit datelor furnizate de liderul sindical, pentru muncă efectuată în zilele de sâmbătă și duminică (repausul săptămânal se efectuează în alte zile decât sâmbătă și duminică) se acordă un spor de week-end de 35% din salariul de bază.

Va exista și sporul de fidelitate care se acordă în suma fixă și este în funcție de vechimea în societate. ”Întrucât salariații de la Târgoviște nu au cum să aibă vechime în Donalam, am propus patronatului să asimileze anii lucrați în COS Târgoviște, Mechel Târgoviște și Mechel Reparații Târgoviște ca perioade lucrate în societate, iar conducerea a fost de acord”, este vestea bună oferită celor ce, evident, ar urma să fie reangajați în COS.

Se vor mai acorda: Tichete de masă în cuantum de 18 lei/tichet; Prime de performanță; Prima de Paște, Crăciun, Ziua Metalurgistului fiecare în cuantum de  300 lei acordate în tichete; Prima de Vacanță în cuantum de 1500 lei în  vouchere de vacanță; Numărul zilelor de concediul de odihnă este stabilit în funcție de vechimea în muncă (atașat), Prima  ce se acordă salariatului la pensionare; Ajutoare suplimentare acordate  la producerea unui eveniment (naștere copil, deces, boli grave sau alte situații sociale deosebite); Zile libere plătite pentru evenimente speciale legate de situații familiale (căsătorie, naștere copil, deces etc.); Asigurare medicală împotriva riscurilor de muncă și a bolilor profesionale.

”În linii mari acestea sunt drepturile salariaților dar am convingerea că, odată reluată activitatea și atinse obiectivele propuse, va există deschidere pentru creșterea anumitor drepturi. Deloc de neglijat este faptul că până în prezent grupul BELTRAME a cheltuit o sumă impresionantă pentru salvarea acestui combinat. Această sumă va crește pentru că vor urma operațiunile de repornire, separat de sumele ce se vor investi în modernizarea fluxurilor vechi și construcția noii oțelării și a laminorului”.

De asemenea, datele oferite de liderul sindical Banu arată că la registratura COS sunt depuse în jur de 2000 de CV-uri, iar selecția angajaților va fi făcută de noua conducere.

”Cunosc supărarea unor persoane care până în acest moment nu au fost contactate în vederea angajării, dar există șans, ținând cont că se speră anul acesta să ajungem la 500 de salariați și, ulterior repornirii acest, număr să crească”, a încheiat liderul sindical care subliniază că noua conducere are o viziune nouă, iar nădejdea sa este că ”adaptarea salariaților va veni din mers”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!