TÂRGOVIŞTE: A fost testat primul autobuz hibrid. Vor fi cumpărate 24, care vor înlocui autobuzele vechi | FOTO

Publicitate

În contextul în care Primăria Târgoviște va implementa, cu fonduri europene, un proiect ce privește modernizarea transportului public local, sâmbătă, la Complexul Turistic de Natație a fost testat, pentru prima oară în municipiu, unul dintre autobuzele urbane produse de Mercedes, special conceput pentru traficul din oraşe.

Sâmbătă, 28 iulie, preț de câteva zeci de minute pe străzile din municipiu a circulat primul autobuz ecologic, iar primii pasageri ai acestuia au fost primarul Cristian Stan, senatorul Adrian Țuțuianu, viceprimarul Cătălin Rădulescu, directorul Complexului Turistic de Natație, Ciprian Prisăcaru, reprezentanții Mercedes-Benz și reprezentanții mass-media.
„Ne-a fost prezentat un autobuz hibrid, un autobuz conceput de Mercedes special pentru ceea ce înseamnă traficul urban. Facem această prezentare în condițiile în care administrația locală târgovișteană implementează în acest moment un proiect de peste 20 de milioane de euro care vizează mobilitatea urbană, transportul public în comun. Este un proiect finanțat pe fonduri europene, Axa 4. La acest moment sunte la elaborarea studiului de fezabilitate, iar stabilirea caracteristicilor unui asemenea vehicul urban reprezintă o importanță deosebită pentru ceea ce înseamnă viitoarele autobuze care vor circula pe străzile din municipiul Târgoviște… Așadar, vrem să luăm o decizie în cunoștință de cauză, vrem să știm care este cea mai bună variantă pentru administrația locală târgovișteană, pentru comunitatea târgovișteană… De aceea facem aceste prezentări. Am văzut cum se comportă și în trafic acest model de autobuz hibrid. Această prezentare a mai fost făcută anterior în Craiova, în Sibiu, Pitești, Brașov, acolo unde se implementează proiecte similare”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.
Proiectul european pe care îl va implementa Primăria Târgoviște are în vedere modernizarea transportului public în comun prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgoviște.
În cadrul proiectului vor fi achizitionate 24 de autobuze, vor fi realizate 28 de stații de călători, 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km, respectiv bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, Mihai Bravu, Nicolae Radian, precum și pasajul peste calea ferata pe DN 72.
De asemenea o dată cu implementarea proiectului costurile de operare vor scădea la o treime față de cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse, avantaje vor determina posibilitatea acordării în viitor a unor gratuități la transportul în comun cât mai multor categorii de oameni. Autoritățile locale iau chiar serios în calcul, în funcție de analiza ce se va realiza dupa implementarea proiectului, și gratuitatea transportului public în comun pentru toți târgoviștenii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele