Târgoviște: Final de lucrări la Școala Gimnazială “Matei Basarab”! Unitatea de învățământ își va redeschide porțile după un proces amplu de modernizare

Publicitate

La Școala Gimnazială “Matei Basarab” din Târgoviște va suna din nou clopoțelul! La mijlocul acestei săptămâni, aceasta își va redeschide porțile după aproape trei ani de pauză, datorată lucrărilor de modernizare, reabilitare extindere și dotare. Bucuria redeschiderii va fi una imensă atât pentru elevi, părinți, profesori, cât și pentru personalul angajat al unității școlare.

Cel mai probabil, momentul redeschiderii școlii va avea loc miercuri, 6 aprilie, potrivit reprezentanților administrației municipale. “Final de lucrări la Școala Gimnazială <<Matei Basarab>> din municipiul Târgoviște. Cel mai probabil miercuri, din discuțiile avute cu echipa de conducere a școlii, clopoțelul va suna din nou, într-una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România”, a transmis primarul Târgoviștei, Cristian Stan, la sfârșitul lunii martie.

Valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală târgovișteană pentru această școală este de 22.223.977,79 lei. Este cea mai mare investiție pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Târgoviște.

Școala a fost reabilitată în întregime și va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi și de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, unitatea educațională va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!