Târgoviște: Cupa Contratimp Chindia la înot, în plină desfășurare. Anca Pătrășcoiu, prima medaliată olimpică a României: “Ediția din acest an este una de gală”

Publicitate

Ionuț Parghel

Orașul Târgoviște se caracterizează în aceste zile ca fiind capitala înotului românesc. Complexul Turistic de Natație din veche cetate de scaun a Țării Românești găzduiește Cupa Contratimp Chindia, o competiție ce a strâns la start peste 400 de sportivi, ce reprezintă 22 de cluburi din țară.

Ajunsă la a patra ediție, Cupa Contratimp Chindia se dovedește a fi un adevărat regal la natație. Anca Pătrășcoiu, prima medaliată olimpică a României (1984 – Los Angeles – bronz), dar în același timp și antrenor în cadrul clubului ACS Contratimp lasă de înțeles că ediția din acest an competiției este una de gală, beneficiind de cea mai numeroasă prezență de până acum.

“Atmosfera este ca de obicei încărcată, electrizantă, cu  emoții, cu bucurii, dar și cu dezamăgiri. Sărbătoare este pentru cei care privesc din tribune. Pentru sportivi și antrenori este multă muncă. Este adevărat că această muncă este împletită cu bucurii și satisfacții.

Avem nevoie periodic de concursuri de acest gen. Se poate spune că ediția din acest an este una de gală, ținând seamă de o prezență atât de numeroasă. Ca și nivel este la fel ca  în anii precedenți, adică acel nivel care ne-a consacrat ca și competiție de verificare.

La ediția din acest sunt prezente cluburi cu tradiție în natația românească. Cluburi care au sportivi medaliați la Campionatele Naționale și în cadrul loturilor naționale, ce reprezintă România în competițiile internaționale. Aici mă refer la înotătorii de la Aqua Team, Steaua București, de la Ploiești, de la Pitești și alte numeroase cluburi”, ne-a declarat Anca Pătrășcoiu.

La ediția din acest an a concursului sunt prezenți sportivi de la următoarele cluburi: Aqua Team București, Aqua Vita Delta Tulcea, Atena Sport Club Constanța, Barracuda Câmpina, ACS Contratimp, CSȘ TG-Mureș, CSM Brăila, CSM Pitești, Hyperion Brașov, Junior Swin Iași, LPS Brăila, LPT Pitești, Luna Brașov, Pescărușul Izvorani, Renovațio Sport Club, SPL Ploiești, CSA Steaua București, Tibi Bistrița, Total Sport Art Pitești, Universitar Pitești, LPS Suceava și CSM Târgoviște.

Sursă foto: Foto Dumbravă și Ștefan Ciprian Olteanu

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!