Târgoviște: Construcția stadionului din zona fostei Unități Militare, din nou în prim-plan! Studiul de fezabilitate este aproape gata

Publicitate

Ionuț Parghel

Încet-încet se fac pași pentru construirea stadionului din zona fostei Unități Militare din Târgoviște, o zonă unde se va regăsi și cel mai mare mall din județ, Dâmbovița Mall.

Studiul de fezabilitate și studiile de specialitate ale viitoarei arene “sunt aproape gata”, potrivit lui Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Noul stadion de fotbal este un proiect derulat de CJ Dâmbovița cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Arena ce va fi omologată de UEFA va avea o capacitate de 12 016 locuri (262 pentru VIP, 92 pentru mass-media, 70 pentru persoane cu handicap), va avea pistă de atletism, iar tribunele vor fi acoperite.

Întregul proiect va cuprinde un stadion, teren de antrenament, drop-off autocare jucători, acces parcaj subteran VIP, parcaj supraetajat (412 locuri pentru public) parcare (15 locuri), parcare autocare (7 locuri), zonă Care media, zonă autospeciale.

Conform președintelui CJ Dâmbovița, stadionul va purta numele, cel mai probabil, unui jucător emblematic al Târgoviște. Unul dintre numele vehiculate în ultimele zile este Dumitru Tică Gheorghe, un fotbalist emblematic al CS Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!