TÂRGOVIŞTE: Când este programată a treia acțiune de combatere a insectelor de disconfort

Publicitate

În intervalul 13-15 august, Primăria Târgoviște va efectua a treia acțiune de combatere a insectelor de disconfort, ce va cuprinde inclusiv cartierele Priseaca și Sagricom.

Astfel, administrația informează cetățenii că în primele două zile ale intervalului amintit, între orele 6:00 – 09:00, se va efectua a treia acțiune ce vizează combaterea țânțarilor, muștelor, omizilor etc.) prin pulverizare aeriană.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarele zile propice acestei activități.

Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 200, substanță produsă de divizia Bayer și avizată de Ministerul Sănătății Publice.

Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organisme acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine, se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri, față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!