TÂRGOVIŞTE: Aviotratamente pentru combaterea insectelor de disconfort

Publicitate

În perioada 23-27 iunie, Primăria Târgoviște a programat aviotratamente pentru combaterea insectelor de disconfort.

Astfel, în intervalul amintit, între orele 05:30- 10:30, se vor efectua acțiuni de combatere a insectelor de disconfort  (țânțari, muște, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafața municipiului Târgoviște, inclusiv în cartierele Priseaca și Sagricom.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Se vor folosi substanțe din divizia Bayer și avizate de Ministerul Sănătății Publice. Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul K-OTHRINE PROFI EC 250 și  SOLFAC TRIO EC 200, insecticid formulat special pentru avio-tratamente și aplicare ULV.

Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine și organismele acvatice. Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul. Primăria avertizează că trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!