Târgoviște: Alei și bănci curate în Parcul Mitropoliei! Municipalitatea a găsit o soluție inedită pentru alungarea ciorilor

Publicitate

Soluție inedită la Târgoviște pentru îndepărtarea ciorilor din Parcul Mitropoliei!

Pentru că sunt ocrotite de lege, municipalitatea a găsit într-un final o soluție în acest sens, fiind vorba de niște sisteme noi bazate pe un mecanism de control cu ultrasunete combinate cu tehnologia laserului. Prin îndepărtarea ciorilor a dispărut, atât mizeria lăsată de acestea, cât și mirosurile insuportabile.

“Alei și bănci curate în Parcul Mitropoliei! Nu știu dacă ați remarcat, în ultima săptămână, lipsa excrementelor de păsări din parcul central al municipiului Târgoviște!

Acest lucru se datorează noilor sisteme de combatere a corvidelor (păsărilor de tipul ciorilor, etc), bazate pe un mecanism de control cu ultrasunete combinat cu tehnologia laserului, instalate de către administrația locală târgovișteană, deocamdată în această zonă.

Cred că, în sfârșit, am reușit să găsim soluția pentru o problemă pe cât de inestetică, pe atât de urât mirositoare!”, a transmis Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște.

În ultimii ani, mii de exemplare și-au făcut cuib în această zonă. Totodată, în parc s-a putut observa  o mizerie de nedescris care exaspera orice localnic sau turist.

Ciorile sunt protejate de lege. Vânarea ori uciderea lor se pedepsește cu amendă sau chiar închisoare de la trei luni la un an.

 

 

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!