Târgovişte, al treilea oraş din România care cumpără autobuze hibrid ultramoderne. Ce dotări au

Publicitate

Veste excelentă pentru municipiul Târgoviște! Administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze hibrid, ce reprezintă prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din vechea cetate de scaun a Țării Românești. După Baia  Mare și Satu Mare, Târgoviște a fost al treilea oraș din România care a lansat licitație pentru autobuze hibrid. Primăria Târgoviște a publicat pe 22 februarie anunțul pentru achiziția celor 28 de autobuze, cu o valoare estimată de 52 de milioane de lei (11 milioane de euro). La această licitație a apărut ca ofertant unic Mercedes – Benz Romania, potrivit SICAP. Această companie este ofertant unic și la cea mai mare licitație de autobuze hibrid din țară. Mercedes –Benz Romania a depus singura ofertă și la licitația Primăriei București pentru achiziția a 130 de autobuze hibrid, cu o valoare estimată de 195 de milioane de lei.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște a oferit mai multe amănunte cu privire la această investiție importantă.  “Administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din orașul nostru.
Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând de anul viitor, va oferi târgoviștenilor condiții excelente de transport.
Din multitudinea de dotări si facilități oferite călătorilor, precizăm că autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor beneficia de:
1. sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, capacitate de transport de 105 locuri (29 pe scaune, 76 in picioare), din care 4 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu nevoi speciale, bătrâni, invalizi, femei cu copii în brațe;
2. rampă care va facilita accesul persoanelor ce se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii;
3. indicator interior vizual cu tehnologie LED;
4. sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică si sisteme de informare audio-video a călătorilor;
5. indicatoare de traseu cu tehnologie LED, (1 frontal, 1 lateral montat pe partea dreaptă, 1 spate), indicator interior vizual cu tehnologie LED;
6. unitate audio pentru anunțuri vocale ce va transmite semnalul audio stației de amplificare;
7. sistem de informare interior;
8. sistem de numărare a călătorilor (cu senzori inteligenți 3D);
9. sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, cu carcasă antivandalism.
10. echipament de ticketing compatibil, integrat în sistemul de ticketing al utilizatorului constituit din:
· Câte un validator pentru fiecare ușă de acces a călătorilor;
· Un computer de bord;
· Un tablou de siguranțe;
· Un echipament de comutație a semnalelor de date;
· Buton pentru pornirea echipamentului de ticketing integrat în bordul autobuzului hybrid.
Furnizorul acordă garanția funcționării autobuzelor pentru 500.000 km sau 5 ani (care se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare.
Furnizorul acordă garanții ale subansamblurilor, diferite de cea a autobuzului, după cum urmează:
• Caroserie, podea și covor podea, inclusiv sistem de lipire, bateriile sau condensatorii electrici, instalația de informare călători, componentele de cauciuc – 8 ani;
• Anvelope – 120.000 km;
• Discuri de frână – 120.000 km.
Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes – Benz Romania se va realiza după semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului “Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”. Precizăm că proiectul a depașit etapa de verificare a conformitații administrative și eligibilitații, intrând în faza de evaluare tehnică și financiară”.

Cele patru localități care au derulat licițații pentru achiziționarea de autobuze hibrid au fost Baia Mare (21), Satu Mare (17), Târgoviște (28) și București (130). Pentru orașele din nordul țării au depus ofertă de licitații polonezii de la Solaris Bus, iar pentru orașele din sudul României au depus ofertă de licitații nemții de la Mercedes – Benz Romania.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!