TÂRGOVIŞTE: A început dezinsecția nocturnă la sol. Ce zone sunt vizate

Publicitate

După ce în dimineața de 26 iunie, administrația de la Târgoviște a reușit să efectueze un aviotratament împotriva insectelor de disconfort, în noaptea de 26/27 iunie, au început și activităţile de dezinsecție la sol pe domeniul public.

Pentru această activitate au fost mobilizați angajați ai Direcției de Salubritate care au acționat cu substanțe specifice în Parcul Chindia și Parcul Mitropoliei, pe spațiile verzi din Centrul Vechi și din zona Primăriei Târgoviște, precum și în locurile de joacă din Microraioanele II și III.

”Acțiunea de combatere a insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc) va continua și în seara aceasta (27/28 iunie) cu aliniamentele stradale din microraioanele II  și III, cu locurile de joacă din microraioanele IV și V, precum și cu aliniamentele stradale de pe Bulevardele Unirii, Eroilor și cu strada Tudor Vladimirescu”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Aceste activități se vor desfasura la nivelul întregului oraş, până pe data de 30 iunie.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt: SOLFAC TRIO, FASTAC ACTIV, FENDONA, substanțe ecologice omologate de Ministerul Sănătății Publice.

Posesorii de animale de companie sunt rugați să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Printre cele mai periculoase insecte de disconfort, care pot transmite diverse boli infecțioase atât la oameni, cât și la animale, unele deosebit de periculoase, se află țânțarii – pe locul I – urmați de căpușe.

Perioada cu cel mai mare risc este primavara spre vară sau cea ploioasă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!