TÂRGOVIŞTE: 15 veterani de război vor primi titlul de “Cetăţean de Onoare” de „Zilele Cetăţii”

Publicitate

Graţie votului unanim al consilierilor locali municipali mai mulţi veterani de război din municipiul Târgovişte vor primi de „Zilele Cetăţii” titlul de „Cetăţean de Onoare”, respectiv „Diplomă de Excelenţă”. Înmânarea disticţiilor va avea loc în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal Târgovişte, din data de 8 septembrie 2018, prilejuită de sărbătorirea Zilelor Municipiului Târgovişte.

Întrucât în acest an se marchează împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, ocazie cu care cei care au dat dovadă de devotament şi spirit de sacrificiu, faţă de valorile naţionale, trebuie aşezaţi la loc de cinste, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan a propus să se acorde Titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgovişte, respectiv „Diploma de Excelenţă a Municipiului Târgovişte” unui număr de 16 veterani care au luptat pe front, în Armata Română, în cel de-al doilea război mondial, veterani de război din municipiul Târgovişte. Aceştia sunt: col. Diţescu Iosif, col. Mihai Nicolae, col. Bănică Gheoghe, col. Bârdeş Nicolae, lt. col. Nedelcu Ion, căpitan Mărgăritescu Aureliu, căpitan Stan Dumitru, sublocotenent Văduva Eugeniu, plutonier Mortun Petrea, sergent Rădulescu Marian, fruntaş Pîrvu Radu, soldat Stanciu Gheorghe, soldat Mocanu I. Nicolae, soldat Dente Herman Nicolae, ştefana Vasile. Pentru că deţine deja titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgovişte”, încă din anul 2008, generalului Bădica Stan i se va acorda Diploma de Excelenţă a Municipiului Târgovişte.
„Zilele Cetăţii municipiului Târgovişte reprezintă o sărbătoare foarte importantă pentru comunitatea târgovişteană. În acest an însă, evenimentul are o încărcătură şi o simbolistică deosebită… Este vorba de anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de la actul istoric de la 1 Decembrie 1918, motiv pentru care vin cu propunerea de a conferi titlul de „Cetăţean de Onoare” unui număr de 15 veterani de război, veterani din cel de-al doilea război mondial şi o „Diplomă de Excelenţă” pentru unul din veteranii de război, domnul Stan Bădica, care are calitatea de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Târgovişte. Vin cu această propunere pentru că este evident că fără sacrificiul şi efortul soldaţilor români din cel de-al doilea război mondial actul istoric de la 1 Decembrie 1918 ar fi rămas fără efect, iar astăzi noi ne-am mai putea bucura de statutul de cetăţeni liberi într-un stat independent, suveran, indivizibil, membru al Uniunii Europene şi al Tratatului Atlanticului de Nord. Aşa că eu consider că reprezintă un act normal de preţuire şi de recunoştinţă pentru cei care, cu arma în mână şi punându-şi în pericol propria viaţă, au apărat statul român luptând pe teatrele de operaţiuni din România, dar şi din alte ţări”, a subliniat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!