Tânăr din Târgoviște prins a patra oară fără permis și drogat la volan

Publicitate

Un tânăr de 28 de ani, tată a doi copii, din municipiul Târgoviște, a fost prins, luni, de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DN 72, pe raza localității Dumbrava, deși nu avea permis și se afla și sub influența substanțelor psihoactive.

Târgovișteanul a fost “tras pe dreapta” de către oamenii legii pentru un control de rutină. În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, iar mai mult de atât era și drogat.

Potrivit anchetatorilor, acesta mai este cercetat în alte trei dosare penale pentru comiterea infracțiunii de șofat fără permis, după ce a fost depistat la volan de mai multe ori în cursul ultimilor trei ani.

Și de această dată, tânărul s-a ales cu dosar penal, iar mai mult de atât bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

„La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 72, pe raza localității Dumbrava, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Târgoviște.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cel în cauză a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în urma rezultatului reieșind că acesta s-ar afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute de art. 335 și art. 336 din Codul Penal.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!