Tânăr din Răcari reținut de polițiști după ce a fost implicat într-o sechestrare de persoane

Publicitate

Un tânăr din Răcari și o adolescentă din localitatea Gratia (județul Teleorman) au fost reținuți de oamenii legii din Dolj, marți, după ce au sechestrat un bărbat într-un apartament din Craiova și i-au furat telefonul.

Se pare că bărbatul mersese acolo pentru a vinde un telefon pe care tânăra dorea să-l achiziționeze, iar la un moment dat aceasta a fugit din apartament și l-a încuiat pe bărbat acolo, plecând cu telefonul, potrivit realitatea.net.

Potrivit unui comunicat IPJ Dolj, cei doi tineri au fost reținuți pentru comiterea infracțiunilor de furt și complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

“Marți, 2 martie, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore o tânără de 21 de ani,  din comuna Gratia, judeţul Teleorman pentru comiterea infracțiunilor de furt și lipsire de liberate în mod ilegal și un tânăr de 26 de ani, din  orașul Răcari, judeţul Dâmbovița, pentru comiterea infracțiunilor de furt și complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

În ziua de 26 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de un bărbat de 32 ani, din Craiova, cu privire la faptul că o femeie i-a sustras telefonul și l-a închis într-un apartament din Craiova.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt iar cercetările au fost continuate stabilindu-se faptul că bărbatul ar fi fost abordat de o femeie care si-a exprimat intenţia de a cumpăra un telefon pe care acesta îl oferea spre vânzare pe un site de vânzări.

Femeia l-ar fi invitat pe cel în cauză într-un apartament din Craiova, iar în timp ce verifica telefonul, sub pretextul că bate cineva la ușă ar fi ieșit din apartament și ar fi închis ușa pe exterior, sustrăgand în acest fel telefonul mobil.

Tot din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că apartamentul respectiv aparţine unei femei de 42 de ani din Craiova, fiind închiriat în regim hotelier.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au extins cercetările în dosarul penal întocmit şi sub aspectul săvarşirii infracţiunii de lipsire de libertate, fiind astfel identificată o tânără de 21 de ani, din comuna Grația, judeţul Teleorman bănuită de comiterea infractiunilor de furt şi lipsire de liberatate şi un tânăr de 26 de ani din orașul Răcari, judeţul Dâmbovița, care ar fi ajutat-o pe tânără la comiterea faptelor respective.

Ieri, cu sprijinul unor poliţişti din cadrul  Poliției Orașului Răcari, au fost puse în executare două mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, fiind conduși la sediul Secției 5 Poliție Craiova, unde în urma audierii și administrătii probatoriului au fost reţinuti pentru 24 de ore de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de furt și  lipsire de liberate în mod ilegal în cazul tinerei şi furt și complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal în cazul tânărului”

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!