Tânăr din Dâmbovița, prins drogat la volan și cu droguri în mașină! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat măsuri drastice pentru șoferi prinși beți sau drogați

Publicitate

Numărul tinerilor prinși drogați la volan pe șoselele din județul Dâmbovița continuă să crească de la o zi la alta. Joi, 31 august, în ultima zi a verii, un tânăr de 26 de ani, din Răzvad, a fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive, dar și cu droguri în mașină.

Acesta a fost oprit de polițiști la intersecția Calea Ialomiței cu strada Magrini, din municipiul Târgoviște.  Din testele preliminare efectuate, conducătorul auto a prezentat un rezultat pozitiv pentru consumul unor substanțe interzise, fiindu-i recoltate probe biologice la o unitate medicală.

De asemenea, în autoturismul oprit în trafic pentru control, polițiștii au mai
identificat un pasager, respectiv un alt tânăr de 21 de ani, din Târgoviște, asupra
acestuia fiind descoperit un grinder și materie vegetală susceptibilă a avea efecte
psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de
conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și un dosar
penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi
combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Măsuri drastice anunțate de premierul Marcel Ciolacu pentru șoferii prinși beți sau drogați 

În acest week-end, premierul Marcel Ciolacu a anunțat măsuri pentru șoferii prinși beți sau drogați la volan. Potrivit acestuia, cei care vor fi prinși în aceste ipostaze șofând nu vor mai putea conduce un autoturism timp de 10 ani. Mai mult de atât, autovehiculul folosit în momentul comiterii infracțiunii ar putea fi confiscat de poliție.

„Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii”, a transmis premierul țării.

Pe de altă parte, la începutul acestei săptămâni, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli.

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!