Sute de turiști sunt așteptați astăzi pe Platoul Bucegi pentru a sărbători Ziua Sfinxului

Publicitate

Astăzi va fi din nou sărbătoare în Munții Bucegi, fiindcă an de an pe 28 noiembrie este celebrată Ziua Sfinxului de iubitorii muntelui. Numeroși turiști sunt așteptați pe Platoul Bucegi, la peste 2200 metri altitudine, în speranța că vor putea observa piramida formată din razele soarelui în jurul Sfinxului. Așa cum se cunoaște, Ziua Sfinxului atrage sute de turiști veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate.

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița oferă mai multe recomandări turiștilor care participă la acest eveniment și nu numai:

– să fie atenţi, prudenţi, responsabili şi să respecte regulile de siguranţă specifice pentru activităţile montane la care trebuie să adăugăm toate precauţiile legate de COVID-19.

– să fie echipați corespunzător pentru condițiile de iarna, mai ales ca în zona de crestă va ninge și va viscolii

– să îsi dozeze forțele și să respecte regulile pentru alimentația la efort

– să nu consumați băuturi alcoolice înainte sau în timpul drumeției

– să urmărească marcajele și indicatoarele de pe traseu, respectând restricțiile impuse pe anumite porțiuni ale traseului

– în cazul apariției unor dificultăți sau a înrăutățirii vremii, retrăgeți-vă la cel mai apropiat refugiu sau cereți ajutor. În nici un caz nu trebuie să îi lăsați în urmă pe cei obosiți sau accidentați

– în caz de accidentare, reacționați prompt și eficace pentru a proteja și a asigura accidentatul. De asemenea, anunțați Salvamontul.

Pentru prevenirea accidentelor montane si intervenția promtă în cazul unei solicitări Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița o sa fie prezent pe tot parcursul zilei de 28 noiembrie 2021 atât pe traseu cât și în zona Platoului Bucegi.

Telefoane utile:

– Salvamont Salvaspeo Dâmbovița 0726686685

– Dispeceratul Național Salvamont 0725826668 ( 0salvamont) pentru informații și recomandări privind zona montană

– 112 pentru cazurile ce implică acţiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

Nu uitaţi, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munţilor!

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!