Sute de misiuni pentru pompierii dâmbovițeni în ultima săptămână

Publicitate
În perioada 06 – 12 aprilie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 115 evenimente: 9 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 82 incendii de vegetație, 3 incendii litieră pădure, 5 acţiuni pentru asigurare zonă, 12 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acțiune pentru descarcerarea unei persoane în urma unui accident rutier, o misiune pirotehnică şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare de ușă și o salvare animal). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 143 cazuri medicale.
Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, personalul Inspecţiei de Prevenire nu a desfăşurat controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ.
Personalul compartimentului avizare-autorizare a executat 3 controale de autorizare la unități de producție. S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale principale constând în 5 avertismente și o amendă, în cuantum de 2.501 lei. S-au emis 4 avize de securitate la incendiu pentru unități de producție, îngrijire a sănătăţii și lăcașuri de cult. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.
De asemenea, în perioada 10 – 12 aprilie, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a preluat și distribuit echipamente/materiale de protecție unităților beneficiare din județ, astfel: 85 litri dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor, echipamentelor şi instrumentarelor medicale, 3.240 viziere protecție, 6.832 măști protecție tip FFP2 și 790 măști protecție tip FFP3.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!