Sute de misiuni pentru pompierii dâmbovițeni, în ultima săptămână

Publicitate

În perioada 29 iunie – 05 iulie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 39 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 7 incendii de vegetație, 9 acţiuni pentru asigurare zonă, 7 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 9 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (5 salvări de animale, 3 deblocări de ușă și o degajare copac căzut pe carosabil). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 214 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 9 controale pe linia situațiilor de urgență (4 la unități de comerț, două la staţii publice de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule, 1 la o clădire de turism, 1 la o clădire de depozitare și 1 la o clădire de producție).

S-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale principale. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. De asemenea, au mai fost efectuate 3 controale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la unități administrativ teritoriale (verificare exsitența dispoziții permanentizare activitate COAT) și 3 activități (în comun cu IPJ/IJJ/DSVSA/DSP/ITM/CJPC) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public (piețe, târguri, terase și piscine). Au fost emise două autorizații de securitate la incendiu pentru o clădire de comerț și alimentarea cu apă pentru stingerea incendiilor la o localitate.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!