Sute de firme verificate și amenzi acordate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, sâmbătă, în Dâmbovița

Publicitate

Controale susținute ale autorităților în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ. Polițistii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali au verificat 136 de societăți comerciale pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma verificărilor, oamenii legii au aplicat 166 de amenzi, iar valoarea totală a acestora s-a ridicat la suma de 11 500 de lei.

“Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, au continuat acțiunile în zonele de interes, respectiv in zonele unde se formează aglomerări de persoane, centre comerciale, piețe și mijloace de transport în comun. Scopul acțiunilor desfășurate este de a verifica modul in care se respectă măsurile de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, echipele mixte de control au efectuat verificări la 136 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.
55/2020, în valoare de 11 500 de lei.

De asemenea, in cadrul acțiunilor au fost verificate, în vederea respectării măsurilor de siguranță, 315 mijloace de transport, 118 fiind mijloace destinate transportului în comun.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, forțele de ordine fiind permanent la datorie pentru siguranța comunității.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!