Suplimentarea numărului de paturi cu oxigen în spitalele suport COVID din Dâmbovița, maximă urgență pentru autorități. Găești, Pucioasa și Moreni au început demersurile

Publicitate

Numărul mare al cazurilor de COVID-19, înregistrat și de județul Dâmbovița, cu presiune imensă pe sistemul sanitar, necesită soluții rapide!

Astfel, în cursul acestei zile, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a convocat o întrevedere la care au fost invitați și au participat prefectul județului Dâmbovița, primari, reprezentanți ai primăriilor, dar și managerii spitalelor din Pucioasa, Găești și Moreni.

”Cea mai mare unitate medicală din județul nostru este copleșită de numărul mare al bolnavilor COVID-19 care sunt trimiși, în Târgoviște, de celelalte spitale din județ. Pentru a nu bloca în totalitate activitatea Spitalului Județean de Urgență, am convenit împreună cu reprezentanții celor trei spitale din județ ca aceștia să ia toate măsurile necesare pentru a crește capacitatea de internare a pacienților COVID-19.

Am primit asigurări că fiecare spital din județ va reuși să se doteze, în cel mai scurt timp, cu echipamentele necesare, astfel încât pacienții să poată fi tratați, cât mai repede, în cea mai apropiată instituție medicală”, a declarat șeful administrației județene.

Astfel, în regim de urgență, cele trei spitale-suport COVID de la Pucioasa, Moreni și Găești vor crește numărul de paturi conectate la oxigen: 60 la Găești, 16 la Spitalul Orășenesc Pucioasa și 10 la Spitalul Municipal Moreni.

Situația este dramatică la nivelul întregii țări, Dâmbovița intrând și ea de astăzi în rândul județelor cu o rată mai mare de 6 la mia de locuitori.

Conform datelor centralizate astăzi, situația epidemiologică la nivelul județului nostru se prezintă astfel:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 28.635 (291 cazuri astăzi)
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 965
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată:  1.086
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 2687
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 436 dintre care 8 persoane la ATI.
  • Incidența înregistrată în ultimele 14 zile, la nivel județean: 6,22
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!