Succes revoluționar românesc în pandemia de COVID-19. Ce a descoperit o echipă de medici de la Spitalul Colentina

Publicitate

Succes internațional al unei echipe de medici de la Spitalul Colentina din București!

Doctorii români au primit felicitări din toată lumea după o descoperire revoluționară legată de infecția cu Sars-Cov 2.

Medicii de la Colentina, au determinat, în premieră, corelaţia dintre infecţia cu coronavirus şi nivelul scăzut al proteinei S, anunță viva.ro.

Potrivit sursei citate, ”proteina S este o glicoproteină dependentă de vitamina K, sintetizată de ficat şi având rol în controlul procesului de coagulare a sângelui”.

Cristian Băicuş, unul dintre cei șase medici care au elaborat studiul, a declarat că, la necropsia pacienților decedați după infecția cu COVID-19, s-a constata că aceștia prezintă tromboze, una dintre cause putând fi activitatea scăzută sau chiar lipsa proteinei S.

”Activitatea scăzută putea fi congenitală şi, în cazul infecţiei cu COVID, aceşti pacienţi ar fi fost expuşi unui risc mult mai mare. Am am arătat acest lucru, că pacienţii care au avut proteina S scăzută au prezentat un risc mai mare să moară sau să ajungă la ATI. Întrebarea era dacă aveau dinainte proteina S scăzută sau le-a scăzut din cauza infecţiei, a inflamaţiei şi a procesului de trombofilie care apare în această boală. Studiul publicat acum arată că nu este vorba de un deficit congenital, că pacienţii aveau înainte proteina S normală şi că nivelul a scăzut din cauza şi în timpul bolii”, a declarat dr. Băicuş la Antena 3.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!