SUA sunt pregătite să-l evacueze pe Zelenski în Polonia, de unde guvernul său în exil să conducă un război de gherilă

Publicitate

În cazul în care armata Rusiei va reuși să treacă peste rezistența Ucrainei, Pentagonul și alte agenții   se pregătesc să îl evacueze pe președintele Volodimir Zelenski în Polonia, de unde ar urma să conducă, alături de guvernul său în exil, un război de gherilă, scrie adevărul.ro.

De asemenea, propaganda rusă a răspândit în ultima perioadă nenumărate informaţii nefondate prin care se susține faptul că Zelenski a părăsit ţara sau că urmează să o facă. Cu toate acestea, până în acest moment, preşedintele Ucrainei a rămas la Kiev, alături de poporul lui. Se pare că există totuși un plan de evacuare al gărzilor președintelui, însă până în acest moment acesta a refuzat să părăsească țara.

Țările din Europa se pregătesc să recunoască Guvernul Zelenski ca unic Guvern legitim al Ucrainei, chiar dacă acesta încetează să controleze teritoriul ţării. Unul din motivele acestui fapt este constituit de rezoluţia de condamnare a gresiunii ruse care a fost adoptată recent de Adunarea Generală a ONU.

Cu toate acestea, sunt foarte multe surse care spun că războiul de gherilă din Ucraina poate continua chiar și mai mult de un an.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!