Studiu – o dietă bogată în carbohidrați din legume și cereale scade riscul de boli cardiovasculare!

Publicitate

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism al Societăţii de Endocrinologie din Statele Unite, citat de EurekAlert!, platforma operată de American Association for the Advancement of Science (AAAS) și de Agrepres, o dietă sănătoasă bazată pe carbohidrați din legume și cereale poate scade semnificativ riscul de boli cardiovasculare, scrie Dcnews.ro.

Consumul de grăsimi saturate, carne procesată sau zaharuri în cantități mari poate accelera creşterea nivelului de colesterol şi, astfel, se va ajunge la un risc mai mare de apariție a bolilor de inimă. insuficienţa cardiacă congestivă, atacul de cord şi accidentul vascular cerebral, reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, cu aproximativ 17,9 milioane de decese din aceste cauze înregistrate în fiecare an, potrivit aceleiași surse.

“Orele la care se ia masa şi calitatea alimentelor sunt factori importanţi de luat în considerare atunci când se caută modalităţi de a reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă. Studiul nostru a constatat că persoanele care consumă o cină pe bază de plante, cu mai mulţi carbohidraţi ‘integrali’ şi grăsimi nesaturate şi-au redus riscul de boli de inimă cu zece procente”, a declarat autoarea studiului, Ying Li, de la Universitatea de Medicină din Harbin, China, conform Dcnews.ro. 

În acest studiu, cercetătorii au avut în vedere 27.911 persoane, toate integrate într-o bază de date din Statele Unite, urmărindu-se modul de viață și stilul de alimentație al fiecăruia. Drept urmare, s-a ajuns la concluzia că o singură masă pe zi pe bază de plante poate scade apariția riscului de boli cardiovasculare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!