Studenții cu burse sociale, care învață online, vor primi tablete. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Publicitate

Veste bună pentru studenții care primesc burse sociale! Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că studenții beneficiari de burse sociale care învață în universități și care încep cursurile online vor primi tablete gratis.

„Am luat decizia de a sprijini și studenții care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universitățile care vor începe online să decontăm din fonduri europene, în limita unei sume de 50 de milioane de euro, tabletele care sunt achiziționate”, a precizat  premierul Ludovic Orban, în deschiderea ședinței de Guvern, de ieri.

Ludovic Orban a menționat și faptul că în actele normative care urmează să fie adoptate de Executiv este inclusă și prevederea privind acordarea mesei calde și pentru pensionarii cu pensia mai mică decât cea socială.

De asemenea, premierul a mai spus că va fi crescut și plafonul de decontare din fonduri europene pentru cheltuielile de sănătate generate de noul coronavirus.

Secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, a anunțat că universitățile vor beneficia și de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție.

“În modificarea ordonanței 144 am inclus pentru universitățile de stat, acestea vor beneficia de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție și unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor, în valoare de încă 10 milioane, față de cele 50 de milioane pe care le avem aprobate, am suplimentat cu încă 10 milioane de euro”, a precizat secretarul de stat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!