Străzi noi și reconfigurări în structura rutieră a Târgoviștei. În câteva zile, se va circula pe noua arteră paralelă cu râul Ialomița

Publicitate

O stradă nouă, încă un pod reabilitat în întregime și extins, lucrări în faza de recepție sau care vor fi recepționate cât de curând – aceasta este situația loturilor din centura municipiului Târgoviște, la care încă se lucrează.

Estimativ, potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, lucrările se vor încheia la începutul acestei veri.

O veste bună pentru șoferi este că lucrările pe strada Cornel Popa, o arteră care, pe malul Ialomiței, face legătura între străzile Gimnaziului si Mihai Bravu, au ajuns la final.

Aceasta este o stradă nouă, care va avea nu numai utilitate rutieră, dar schimbă radical și aspectul zonei.

Aici, ”la acest moment, toata strada este asfaltată, la nivel de strat de uzură, iar pasarela prin care se asigură accesul pe Mihai Bravu, este finalizată! Dacă vremea va permite realizarea ultimelor intervenții, strada va fi deschisă circulației chiar de joi, 29 aprilie”, a transmis edilul.

Noua stradă, denumită Cornel Popa, este practic o alternativă paralelă cu Calea Domnească. Tot în această zonă, în perioada următoare, se va mai realiza ”o intrare către Grădina Zoologică și către skatepark-ul din Parcul Chindia, dar și o mică parcare în această zonă, astfel încât să putem să deschidem Parcul Chindia și din spre strada Cornel Popa și să evităm puțin aglomerația care se formează pe celelalte intrări din spre Calea Domnească și Aleea Coconilor”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, citat de Dâmbovița24.ro.

De asemenea, va fi deschis circulației și podul nou de la Teiș, unde nu numai că a fost reabilitat podul existent, dar s-a construit de la zero un sens nou de circulație.

”Într-un stadiu foarte avansat sunt lucrările și de la lotul 1. Este vorba despre pasajul Petru Cercel, cu toată zona, cu strada Laminorului, cu strada Petru Cercel și cu stațiile de pompare. (…) Sperăm ca începutul verii să însemne și finalizarea acestui proiect deosebit de important pentru municipiul Târgoviște și pentru târgovișteni”, a mai explicat edilul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!