„Stejarul de 1000 de ani”, reper major de atracție turistică pe Valea Dâmboviței! Traseu tematic în apropierea copacului emblematic, realizat de silvicultorii Ocolului Silvic Sturzeni

Publicitate

Echipa de pădurari a Ocolului Silvic Sturzeni a reușit realizarea unui proiect inedit, care îmbină natura, educația și responsabilitatea.

Este vorba despre realizarea unei poteci tematice/traseu educativ „Stejarul de 1000 de ani”, o adevărată aventură a cunoașterii, ce va stârni cu siguranță curiozitatea, entuziasmul, va cultiva grija față de mediu, va încuraja conectarea cu natura și va conștientiza rolul pădurii și importanța muncii silvicultorilor.

Pentru că la vremuri noi, mijloacele de comunicare sunt noi și foarte moderne, poteca tematică este nu doar inedită, ci oferă o multitudine de informații, traseul spre Stejarul de 1000 de ani fiind acum o provocare și pentru cunoaștere, și pentru mișcare.

Proiectul a avut susținerea PEFC Romania (Programme for the Endorsement of Forest Certification Romania).

„Suntem onorați de colaborarea cu voi și bucuroși că valorile PEFC – gestionarea durabilă a pădurilor, protejarea biodiversității și implicarea comunității – sunt promovate prin astfel de acțiuni concrete și vizibile.

Continuăm împreună, cu pași siguri spre o lume mai bună”, este mesajul transmis de PEFC pentru silvicultorii dâmbovițeni care, la rândul lor au ținut să mulțumească președintelui PEFC România, director Lucian Filigean, pentru suport și implicarea în acest frumos proiect educativ: „Suntem mândri și onorați de această colaborare!”

„Stejarul de 1.000 de ani”, din satul Gheboieni, comuna Tătărani, a devenit un punct de atracție pentru cei care adoră ieșirile în natură.

La stejarul declarat monument al naturii se ajunge din DN72 Târgovişte-Câmpulung Muscel şi se merge aproximativ 5 kilometri pe un drum forestier, într-o zonă împânzită de sonde petroliere.

Informații utile, dar și fotografii ale turiștilor, puteau fi până acum consultate pe o pagină de Facebook dedicată.

Legendele locale spun că domnitori precum Neagoe Basarab sau Mihai Viteazul își găseau clipe de liniște lângă bătrânul stejar umbros, iar arborele îi atrage și în ziua de astăzi pe toți cei care doresc momente de liniște deplină în mijlocul naturii.

Stejarul de 1000 de ani se află într-o pădure care a aparținut familiei de boieri Ivănescu. Turiștii au la dispoziție, în apropierea copacului, masă și bănci.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!