Statuia legendarului boxer Nicolae Linca “zace” în București, fără ca lumea să știe cine este

Publicitate

Statuia legendarului pugilist Nicolae Linca, se află amplasată în Complexul Sportiv Floreasca din București fără ca nimeni să știe cine este. Motivul este reprezentat de faptul că aceasta nu este inscripționată.  Senatorul Marius Marinescu, în calitate de membru al Federației Române de Box și de antrenor principal, atrage atenția acestei situații, spunând că primarul Capitalei ar trebui să ia, totuși, atitudine.

Nicolae Linca este singurul campion olimpic al boxului românesc, performanță reușită la JO de la Melbourne, în 1956. În mod normal, statul ar trebui să aibă grijă de valorile care au adus glorie României. Din acest motiv se solicită inscripționarea statuii cu o plăcuță comemorativă, prin care tineretul și nu numai, să știe cine este campionul reprezentat, scrie dcnews.ro.

Nicolae Linca a debutat ca boxer în anul 1944. Cea mai îndelungată perioadă din cariera sa a fost legitimat la clubul Dinamo București, unde a câștigat 4 titluri naționale. De asemenea, a mai cucerit două medalii de bronz, la Campionatele Europene din 1953 și 1955. După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor de box în Alba Iulia. A murit în iunie 2008. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferit  Ordinul național „Pentru Merit” în grad de ofițer, conform dcnews.ro. 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!