Stațiunea Piscicolă Nucet, 80 de ani de existență! Instituția dâmbovițeană este recunoscută în lume pentru activitatea sa

Publicitate

Stațiunea piscicolă de la Nucet, la moment aniversar!

„80 de ani de cercetare – inovare și transfer tehnologic în sprijinul dezvoltării pisciculturii din România, la stațiunea Nucet” a fost evenimentul care a marcat astăzi această activitate laborioasă care se desfășoară de opt decenii în localitatea dâmbovițeană.

La eveniment au participat prof.univ. merit dr. ng. r. H.C. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul județului, Claudia Gilia, senatorul PSD Titus Corlățean, deputatul Marian Țachianu, primarul comunei Nucet, Luisa Bărboiu, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Academiei de Studii Agricole și Silvice, ai Universității Dunărea de Jos Galați, ai altor stațiuni de cercetare din țară, foști directori și colaboratori ai SCDP Nucet!

”În cei 80 de ani de existenţă, stațiunea a avut o contribuţie esenţială la dezvoltarea pisciculturii din România. Datorită specialiștilor de aici, staţiunea de la Nucet este recunoscută în lume ca o unitate cu activitate şi structură specială, cu care noi, dâmbovițenii, ne mândrim.

Felicit conducerea Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet și întreg personalul, care, în ciuda dificultăților întâmpinate de-a lungul celor opt decenii, au reușit să ducă această activitate de cercetare și inovare mai departe, în sprijinul pisciculturii din țara noastră!

La mulți ani!”, a declarat astăzi șeful administrației județene.

”Zi memorabilă azi, la Nucet! La împlinirea a 80 de ani de la înființarea Stațiunii Piscicole Nucet, mulțumim doamnei director Mioara Costache pentru această zi deosebita, ca și pentru realizările din cadrul SCDP! Mulțumim întregului colectiv al SCDP care și-a adus contribuția la dezvoltarea și modernizarea instituției”, a transmis edilul comunei.

Prezentarea istoricului Stațiunii Nucet a fost urmată de o vizită în laboratoare, la stația de incubație și apoi a întregii stațiuni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!