Start în noul an școlar cu 263 școli în scenariul roșu, 106 cadre didactice spitalizate, cazuri de COVID-19 la două unități din București

Publicitate

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a organizat duminică, la ora 16.00, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară, în contextul începerii noului an şcolar în condiții speciale de pandemie.

După videoconferinţă, ministrul Educaţiei a susținut o declaraţie de presă la sediu ministerului.

Potrivit oficialului de la Educație, în 11 judeţe nicio unitate de învăţământ nu se află în scenariul roşu, iar la polul opus, în țară 263 de școli sunt în acest scenariu.

În ceea ce privește corpul profesoral, 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar alte 293 se află în carantină, dar își doresc să participe la cursurile online.

Ministrul Anisie a mai subliniat că în sistemul de educație a fost o mobilizare uriașă, iar inspectorii au verificate fiecare unitate de învăţământ.

Vă reamintim că duminică dimineață, oficialul de la Educație a anunțat apariţia unor cazuri de coronavirus la două unităţi de învăţământ din Capitală – Şcoala Centrală şi Grădiniţa “Zâna Florilor”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!