Start lucrări la depou! A debutat și etapa de infrastructură în cadrul proiectului de modernizare a transportului local de la Târgoviște

Publicitate

Etapa a doua a proiectului european de modernizare a transportului public local de persoane de la Târgoviște continuă.

După prima etapă în care au fost achiziționate autobuze Mercedes Citaro Hybrid, proiectul cu finanțare europeană are și o parte care vizează construirea infrastructurii de transport și modernizarea radicală a arterelor de pe trasee.

Astăzi au demarat lucrările pentru construirea depoului, în zona Complexului Turistic de Natație. Clădirea de birouri a operatorului de transport public local va avea 3500 mp, iar suprafața amenajată, ce va cuprinde și o stație de capăt, spațiu de garare și peroane de îmbarcare, va fi de aproape 17 mii mp.

Valoarea acestui contract care vizează infrastructura este de aproximativ 57 de milioane de lei, iar valoarea sa cumulată este de aproximativ 170 de milioane de lei, ”bani europeni care intră în Târgoviște pe mai multe componente; achiziție de autobuze, reabilitare străzi, coridor de transport public și construirea infrastructurii specifice transportului public, depoului, stații de capăt, la care se adaugă sistemul de e-ticketing, plus un sistem de management al transportului public local de natură să eficientizeze acest proiect, de natură să permită administrației publice locale să controleze în orice moment ceea ce se întâmplă în transportul public, câți călători avem autobuze, câți călători așteaptă în stații”, a declarat primarul municipiului.

Vă reamintim că proiectul a debutat și pe partea de modernizare străzi (pasajul peste calea ferată zona Pavcom și Strada Gării sunt deja în lucru), urmând să  fie reabilitate străzi în lungime de 5,4 km, inclusiv Bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol  și Strada Lt. Stancu Ion.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!