Start la doza 3! Autorități județene și medici cunoscuți din Dâmbovița s-au vaccinat astăzi cu doza booster

Publicitate

Start la vaccinarea anti-COVID-19 cu doza a treia, de astăzi, 28 septembrie 2021, în România!

Cele două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster) sunt: două doze de vaccin administrate sau să fi trecut 180 de zile de la a doua doză.

Astăzi, în ziua în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi, într-un interval de 24 de ore, de la debutul pandemiei în România (11.049), autorități județene și medici au ales să se vaccineze cu doza booster, pentru o reîntoarcere cât mai rapidă la viața normală, pentru minimizarea pericolului de a se îmbolnăvi, dar și pentru a da un exemplu celor care încă nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

S-au imunizat, așadar, astăzi, la centrul amenajat la Spitalul Județean de Urgență – în prima zi în care românii se pot imuniza și cu a treia doză de vaccin – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședinții CJD – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, alături de directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Andrei Tomescu.

Și medicul pediatru Felix Georgescu a ales să se vaccineze azi cu doza booster, la Spitalul Municipal Moreni, unitatea unde activează.

Potrivit datelor oficiale, numărul persoanelor vaccinate cu doza a III-a astăzi, în prima zi pentru booster, este de 20.254, la nivel național.

Deși Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare a anunțat că sunt optimizate programările pe platformă, sute de români s-au vaccinat astăzi fără o programare prealabilă, cum a fost cazul în mai multe orașe din țară, inclusiv în București.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!