Starea de urgență va fi înlocuită cu cea de alertă. Risc maxim de pandemie și în România, susțin experții internaționali

Publicitate

Alexandra Orțan 

Starea de urgență va fi ridicată după 15 mai în România, însă țara noastră continuă să se afle sub risc maxim de pandemie, alături de alte state europene.

Potrivit datelor furnizate de grupul internațional EndCoronavirus, media cazurilor noi de infectări în România este cuprinsă între 300 și 350.

În ciuda evoluției pandemiei în România, care nu cunoaște încă o scădere a numărului de cazuri, starea de urgență nu va fi prelungită în România după data de 15 mai, ci va fi înlocuită cu starea de alertă. În acest sens ar urma să intre în vigoare mai multe relaxări a restricțiilor impuse începând cu luna martie de către autorități, așa cum rezultă din proiectele puse în dezbatere publică, în acest sens., potrivit B1 TV.

De asemenea, grupul EndCoronavirus recomandă o serie de măsuri de care trebuie să ținem cont în această perioadă. Se indică utilizarea măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanței sociale și protejarea celor vulnerabili (persoanele în vârstă, supraponderali, imunocompromise etc).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!