Starea de alertă se prelungește! Ce noi restricții sunt prevăzute pentru următoarele 30 de zile

Publicitate

Astăzi, 10 martie, Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 30 zile, ca urmare a propunerii venite din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, conform Libertatea.ro.

Anunțul oficial a fost făcut de premierul Florin Cîțu, care a declarat, după ședința de Guvern, că în România starea de urgență va fucționa și pe parcursul următoarelor 30 de zile. Printre restricțiile care se vor impune începând cu 14 martie, este și restricționarea circulației în intervalul 22:00-5:00.

De asemenea, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în spațiile publice, la locul de muncă și în spațiile publice. Se mențin interdicțiile privind organizarea și desfășurarea mitingurilor, demonstrațiilor, concertelor etc în spații deschise, dar și a întrunirilor de tipul activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, conform Libertatea.ro.

Reuniunile cu ocazia zilelor de naștere, sărbători, petreceri în spațiile închise/deschise se vor organiza pe baza restricțiilor deja cunoscute, iar organizarea de activități în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte se poate realiza, însă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, sau alte procente în funcție de incidența cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile la nivelul județului sau a localității.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!